Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    2015 Biterken: Bu Yılın En İyi 10 Bilim Kurgu ve Fantastik Filmi

    Efektlerin gözlerimizi yuvalarından oynattığı, senaryonun bizi içine alıp katiyen bırakmadığı en iyi filmler burada!

    1. Kızıl Tepe (Crimson Peak)

    IMDB kullanıcılarının bu filme 6.8 vererek açıkçası haksızlık yaptıklarını düşünüyoruz.
    Bir kere koçumuz Loki'miz Tom Hiddleton oynuyor, sırf bu yüzden bile 7+ puanı haketmiyor mu sizce de?

    Guillermo Del Toro'nun yönettiği Crimson Peak, korku ve fantastik olarak sınıflandırılıyor. Listemizin daha üst sıralarında yer alan Marslı'da da gördüğümüz Jessica Chastain'in ve Hollywood'un bugünlerdeki genç yeteneklerinden Mia Wasikowska'nın performansları da dikkate değer...

    1. Görevimiz Tehlike 5 (Mission Impossible: Rouge Nation)

    Evet... Tom Cruise 53 yaşına gelmesine, Görevimiz Tehlike'nin beşincisini çekmesine rağmen halâ bu yılın en iyi yapımlarından birine imza atabiliyor. İyi aktör hakikaten...

    Tom Cruise'un yanı sıra Jeremy Renner ve Simon Pegg gibi yıldızları da izlediğimiz Mission Impossible 5'in yönetmen koltuğunda Christopher McQuirre var. IMDB'den 7.5 alan 2015 yapımı film, tüm seri içindeki en iyilerden biri. İsveçli yıldız Rebecca Ferguson'un da bu filmdeki performansıyla büyük bir yükseliş yapacağını söyleyebiliriz. O kadar iyi!

    1. Peşimdeki Şeytan (It Follows)

    2014'ün o kadar sonunda yayınlandı ki, tadını 2015'te alabildik. O yüzden bu muhteşem filmi listemize dahil etmekte bir beis görmüyoruz...

    David Robert Mitchell'in yönettiği It Follows, son yıllarda Hollywood'dan çıkan en iyi korku filmlerinden biri olarak nitelendiriliyor! Başrollerinde belki dünyaca ünlü süperstarlar yok, ama Maika Monroe gibi 1993 doğumlu olmasına rağmen aşırı başarılı olan bir aktris var. Monroe yetmezse, 1992 doğumlu olmasına rağmen TV dizilerinde oldukça başarılı bir kariyeri olan Keir Gilchrist var. Genç yeteneklerin filmi yani, kaçırmamak lazım :)

    ...ayrıca şöyle söyleyelim; filmin son dakikasına kadar yumruğunuzu ısırmaya devam ediyorsunuz!

    1. What We Do In The Shadows

    Fantastik komediye dair çok iyi örnekler var. Keza Fantastik korku dalında da öyle... Fakat Fantastik+Korku+Komedi? Böyle bir filmin üstesinden gelmek hiç kolay olmasa gerek!

    What We Do in the Shadows'u yazan ve yöneten Jermaine Clement & Taika Waititi ikilisi bu açmazı çözmüşler gibi görünüyor... Viago, Deacon ve Vladislav isimli üç vampirin günlük hayatlarını izlediğimiz filmin başrolü de yine Jermaine Clement!

    Bu emek IMDB'den de takdir görmüş: 7.6 :)

    1. Ters Yüz (Inside Out)

    Çocuk filmi gibi görünmesine rağmen bizce hiç alakası yoktu. Ve bu yılın gerçekten de en iyilerinden biriydi Ters Yüz!

    Pete Docter ve Ronnie Del Carmen'in yazıp yönettiği Disney yapımı filmde *

    insan duygularını vücut bulmuş halde izledik, beynimizin içinde hislerimizi ve davranışlarımızı kontrol ediyorlardı*. Çok iyi bir fikir değil mi?

    Orjinal dilinde seslendirme Amy Poehler, Richard Kind ve Bill Hader gibi yıldızlara aitti; Türkçe'ye çevrildiğinde de Gupse Özay'Üzüntü' olarak duymuştuk :)

    Bu arada IMDB de 8.4 puanı vurmuş, bizden söylemesi.

    1. Ex Machina

    Beşinci sıradaki harika filmimizin başrolleri Oscar Isaac ve Domhnall Gleeson'ı bu listenin birinci sırasında da göreceğiz, haberiniz olsun. Yani bu ikili için harika bir yıldı desek yeridir :)

    Afişinden de rahatlıkla anlaşıldığı gibi,

    Ex Machina yapay zekayı konu alıyor; ismiyle de Donnie Darko'da duyduğumuz Deus Ex Machina'yı hatırlatıp yüzlerimize gülümsemeler salıyor... Gelin görün ki o gülümseme çok duramıyor suratımızda, çünkü film içerdiği gizem ve drama ile bir an olsun heyecanı elden bıraktırmıyor!

    Yönetmen Alex Garland, IMDB puanı 7.7...

    1. Çılgın Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road)

    1979'da Mel Gibson ile başlayan Mad Max serisinde bu kaçıncı film bilmiyoruz, ama şunu biliyoruz ki Mel Gibson'ın çok üst düzey başlattığı bu rolü Tom Hardy'den daha iyi kimse oynayamazdı!

    Tom Hardy dışında saçlarını kazıtmış bir adet de Charlize Theron izlediğimiz Mad Max: Fury Road'un yönetmeni George Miller, IMDB'si 8.2 :)

    1. Marslı (The Martian)

    Twitter kullanıcılarından biri bu filmi 'gerçek bir hikayeden esinlenmiş' sanmıştı, çok gülmüştük. Bir Ekim akşamıydı, ve işte o gün bu filme dikkat etmemiz gerektiğini anladık.

    Andy Weir'in romanından oluşturulan filmi aşırı basit anlatacak olursak; Mars'ta mahsur kalan bir astronotun hikayesini izliyoruz. Hollywood'un Harvard Üniversiteli yıldızı Matt Damon başrolde, yönetmenlik koltuğunda da bu tip filmlerin efsanesi Ridley Scott var.

    Bir diğer başrol de, Crimson Peak'te de güzel yüzünü gördüğümüz Jessica Chastain :) Hal böyle olunca da IMDB puanının 8.2 olmasına şaşırmıyoruz tabii...

    1. Kingsman: Gizli Servis (Kingsman: The Secret Service)

    Bu yılın tartışmasız en iyisiydi. Ta ki 17 Aralık'a kadar :)

    Mark Millar'ın çizgiromanından uyarlanan Kingsman: The Secret Service, Kingsman adındaki oldukça gizli bir ajan topluluğunu ve dünya nüfusunu düşürmeye çalışan bir suçluyu barındırıyor.

    Colin Firth ve Samuel L. Jackson başrolde (ki ikisi de aşırı usta aktörler, bunu herkes bilir). Filmin sinema dünyasına en büyük hediyesi ise elbette 1989 doğumlu Taron Egerton. Genç İngiliz'in performansı gerçekten muhteşem!

    1. Star Wars: The Force Awakens

    Film hakkında spoiler veremiyoruz, çünkü spoiler vereni dövüyorlar. Bu yüzden bendeniz Rick T Cartman tüm sorumluluğu editörüme atıyor; Ali Halit Diker'in yorumunu burada paylaşıyorum:

    ''Abi ben de çok beğendim bu arada. New Hope gibi olmuş :)''

    Film 17 Aralık'tan beri sinemalarda, ve şimdiden IMDB'de 8.7 almış durumda!

    Kaynaklar: Io9.gizmodo.com & IMDB.comMynet Sinema Webrazzi Ödülleri 2015'te oylarınızı bekliyor!

    Sinema içeriklerimizi beğeniyorsan, desteğini Webrazzi Ödüllerinde Mynet Sinema'ya oy vererek gösterebilir, sana her zaman daha iyi içerikler sunma azmimizi körükleyebilirsin.

    Oylarınızı bekliyoruz :)

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler