Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    1962'den Bu Yana, Spiderman Kostümleri ve Aktörleri

    Değişen kostümler, aktörler, değişmeyen samimiyet... Mahallemizin Örümceği!

    Spider-Man. 1962'den bu yana hizmetimizde.

    Türk filmlerinin klasikleşmiş ''İyilerin dostu, kötülerin düşmanı'' sloganını Örümcek Adam için biraz evirebiliriz: ''İyilerle kanka, kötülerle sürekli maytap geçen arkadaş''. Hattâ kendisini beyazperdede son gördüğümüzde hem naifliği hem de espri dozajını arttırdı, az evvel ki tanımlamamızı daha bir haketti.

    Peter Parker ilk olarak, Amazing Fantasy çizgiromanının 15. sayısında, Ağustos 1962'de karşımıza çıktı. Mahallemizin en sevdiği örümceği yaratanlardan Steve Ditko o sırada 35, aynı zamanda neredeyse tüm Marvel evreninin yaratıcısı olan Stan Lee ise 40 yaşındaydı.

    Çizgiromanların taradığı farklı evrenlerde farklı karakterlere ve geçmişlere sahip oldu elbette. Yeri geldi lise öğrencisi oldu, yeri geldi üniversiteye gitti, bir keresinde Güney Amerikalı bile oldu! Ama genelde Peter Parker'ken takındığı utangaç ama hem çok zeki, hem çok çalışkan tavırları, Spider-Man'ken takındığı espritüel ve kendine güvenli hallerle birleştirdi; geçen 54 yıl içinde dünyanın en sevilen süper kahramanlarından biri oldu.İşte ilk sayı:

    Evet, ilk Spider-Man'in kollarının altında örümcek ağları vardı :)1967: İlk çizgifilm

    Spidey'i ilk çizgifilmde seslendiren isim, yıllar içinde yüzünden çok sesini göstermeyi tercih eden Paul Soles idi. Yüzünü de gösterdi tabii: arada 2008'de vizyona giren Incredible Hulk'taki Stanley karakterini Paul Soles oynadı. 1977-1979: Film ve TV Dizisi

    Stan Lee'nin sonraki yıllarda pek de beğenmediğini ifade ettiği ilk canlandırma 1977 yılında gerçekleşti. Aktör, o sıralar 27 yaşında olan müzikal oyuncusu Nicholas Hammond idi. Nicholas Hammond'ı son olarak Avustralya yapımı mini televizyon dizisi Gelibolu'da (Gallipoli) Henry Nevinson olarak izledik. 1981: Yeni çizgifilm

    Bu kez Peter Parker'ı Ted Schwartz seslendirdi. Ted Schwartz kim mi? G.I.Joe'dan Scooby Doo'ya kadar o döneme damgasını vurmuş her animasyona ses vermiş bir isim ;)1994: Bizim çocukluğumuz...

    80'lerdeki göz yorucu mavi, 90'lı yıllarda yerini laciverte bırakmıştı.

    1994'te başlayan yeni çizgifilm serisinde, çocukluğunu 90'larda yaşayanların alışkın olduğu Örümcek Adam'ı ilk kez Peter Parker'ın yaşına uygun biri seslendirdi: Christopher Daniel Barnes, Spidey'i seslendirdiğinde 22 yaşındaydı. Christopher Daniel Barnes bugün 44 yaşında. Spider-Man çizgifilmlerinde ses aktörlüğü yapmaya devam ediyor, tabii yine yaşına uygun olarak: Kendisini artık Electro olarak duyuyoruz ;)Ve 2002...

    Kostümdeki en önemli değişiklik, kırmızının üzerindeki ağ desenlerinde siyah yerine gümüş rengin tercih edilmesi olmuştu.

    Spider-Man'deki en önemli değişiklik ise, ağ fırlatmak için bir cihaza ihtiyaç duymamasıydı. 2002-2007 yılları arasında vizyona giren 3 filmde, Peter Parker radyoaktif örümcek tarafından ısırıldığında bileklerinden ağ fırlatma yeteneğini kazanmış durumdaydı. ...ve kimin canlandırdığını hepimiz biliyoruz :)

    Tobey Maguire!2003'te yeni bir çizgi dizi başladı:

    Kostüm Tobey Maguire'ın oynadığı filmdeki ile tamamen aynıydı.
    Yeni çizgi dizi MTV'de yayınlandı. Seslendiren ise...

    Kendisi How I Met Your Mother'da oynadığı Barney Stinson karakterinden beri favorimiz; NEIL PATRICK HARRIS!2012'de yeniden beyazperdedeydi Peter Parker!

    Tobey Maguire hayranlarını kırmak istemeyiz ama, The Amazing Spider-Man filmlerini fazla fazla sevdik!

    Kostümdeki en büyük değişiklik, ayakkabıların altının halısaha ayakkabısı gibi tasarlanması olmuştu. Lacivert ve kırmızıyı ayıran çizgilerin tasarımları hafif değişikliklerle modernize edilmişti. Peter Parker ise, 2002-2007 arası süren film serisinin aksine ağ fırlatmak için cihaz kullanmaya geri dönmüştü.Andrew Garfield!

    Keşke Captain America: Civil War'da da onu izleseydik...2016: Captain America'ya karşı Iron-Man'in yanında. Karşınızda yeni Spider-Man!

    Tek sahneden anladığımız kadarıyla, göğüsteki örümcek arması hafifçe küçülmüş ve kollara yeni lacivert çizgiler gelmiş... Ama kostümden ziyade yeni oyuncunun performansını merak ediyoruz tabii. Tom Holland. Henüz 19 yaşında ;)

    Andrew Garfield 'yavru köpek bakışlarıyla' lise öğrencisi Spider-Man'i harika canlandırmıştı, ancak başarılı oyuncu o esnada 29 yaşındaydı.

    Tom Holland, bugüne kadar Spider-Man'i canlandıran en genç oyuncu olacak. Hayırlısı :)


    Kaynaklar: Complex.com, Wikipedia.org, IMDB.com & Comicvine.gamespot.com

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler