Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    19 Haziran 1965'te Kurulan Eskişehirspor Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Gerçek

    Eskişehirspor, 19 Haziran 1965 tarihinde Eskişehir'de kurulur. Es Es'lerin tarihi hakkında 7 gerçeği listeledik.

    1. Eskişehirspor renklerini nereden alır?

    Eskişehirspor’un kurulduğu yıl, Fransa’da Stade Rennais takımı kupa şampiyonu olur. Takımın renkleri kırmızı-siyahtır. Nafiz Yazıcıoğlu, Eskişehirspor'un da bu renkleri alması için yönetim kuruluna teklif götürür. Eskişehirspor'un renkleri siyah-kırmızı olarak kabul edilir. Aziz Bolel, ES amblemini bizzat kendisi tasarlamış ve çizimini bir ressama yaptırmıştır.

    1. Neden tezahüratı "Es-Es"dir?

    Kulübün ülkedeki kısaltma adı "Es-Es" dir. Bu kısaltma ise, takımın en ünlü tezahüratı, şehrin isminden, "Es-Es-Es, Ki-Ki-Ki, Eski Eski Es"ten gelir.

    1. İlk İspanyol takımını eleyen futbol takımı

    UEFA kupasında İspanyanın dev takımı Sevilla'yı Fethi'nin son dakikada attığı üç golle deviren kırmızı şimşekler bir ilki daha gerçekleştirdi. Türk Futbol Tarihine bir İspanyol takımı eleyen ilk Türk takımı oldu. Bir üst turda Hollanda'nın Twente takımına yenilerek UEFA kupasına veda etti.

    1. Eskişehirspor'un en popüler tezahuratı

    Kırmızı şimşekler çıktı sahaya

    Bütün Eskişehir kalktı ayağa

    Çekilsin sert şutlar, atılsın goller

    Hepimiz sizlerden zafer bekler

    Es Es Es

    Ki Ki Ki

    Eski Eski Es

    Eskişehirden geliyor bu gür ses

    Eskişehirspor bizim canımız

    Zaferi şanımız, rengi kanımız

    Çekilsin sert şutlar, atılsın goller

    Hepimiz sizlerden zafer bekler

    Es Es Es

    Ki Ki Ki

    Eski Eski Es

    Eskişehirden geliyor bu gür ses

    1. Es Es'in amigosu

    Türk Futbol Tarihi'nin ilk amigosu Amigo Orhan, şehri öyle bir kenetlemişti ki, bazı maçlarda seyirci takımın bile önüne geçiyordu. Dönemin ulaşım zorluklarına rağmen 15 bin kişi deplasmana giderdi. O dönem atılan tohumlar, bugün bile Eskişehir’i futbol tutkusu en yoğun şehirlerden biri yapıyor.

    1. İstanbul'a ilk başkaldıran Anadolu takımı

    Henüz 1965 yılında kurulan bir takım nasıl olmuştu da dört yıl içinde bugünün Süper Lig’i olan 1. Lig’i ikinci sırada tamamlamıştı? Ülkede herkes birbirine aynı soruyu soruyordu. İslam Çupi, Tercüman gazetesindeki köşesinde bu durumu “çimen ihtilali” kelimeleriyle açıklıyordu. Eskişehirspor’un ihtilali resmen başlattığını duruyor, o yıla kadar şampiyonlukları ve hatta ilk üç sırayı (tek istisna Gençlerbirliği’nin 1965-66’da ligi üçüncü sırada tamamlaması) aralarında paylaşan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ilk kez böylesine büyük bir tehdidi ensesinde hissediyordu. 1968-69 sezonunu Beşiktaş’ın, 1969-70 sezonunu ise Fenerbahçe’nin hemen arkasında ikinci sırada tamamlayan Es-Es, 1970-71’te ise bu grafiğini bir Türkiye Kupası ile taçlandıracaktı. Üstelik aynı dönem Sevilla karşısında yazılan destan, bu sezona ayrı bir anlam yüklüyordu. Teknik direktör Abdullah Gegiç’in önderliğinde ortaya çıkan takım, İstanbul hegemonyasına ilk başkaldırışı gerçekleştirmiş, bununla da yetinmeyip o sezon ülke sınırları dışına da çıkabileceğini herkese göstermişti. Üniversite mezunu pek çok oyuncunun yer aldığı Eskişehirspor, akılcı oyunuyla takım oyununu ve kolektif futbolu da farklı bir noktaya taşımıştı.

    1. Anadolu yıldızı Eskişehirspor, Eskişehirspor’un yıldızı Fethi Heper

    Eskişehirspor’un 18 kişilik kadrosu yapılan hazırlık maçlarının ardından şekillenir. 8 Ağustos 1965’te Gençlerbirliği ile yapılan hazırlık maçında Eskişehirspor tarihindeki ilk golü atar. Bu golün altında 42 yıllık tarihinde kırmızı siyahlı Eses formasını üstüne geçirmiş en büyük futbolcu olarak anılacak bir oyuncunun imzası vardır: Fethi Heper.

    Birinci ligde iki kez gol kralı olan Fethi Heper futbolcu bir aileden geliyordu. Öyle ki 1960 yılında lisanslı olarak top oynamaya başladığı Eskişehir Gençlik Kulübü’nde iki ağabeyiyle birlikte forma giyiyordu. Heper bu takımda iki kez gol kralı olmayı başardı.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler