Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    14 Yaşındaki Müslüman Kız Başörtülü İlk Balerin Olma Yolunda

    Müslüman bir genç kız, diğer kızların inançları veya giymeyi tercih ettikleri kıyafetler ne olursa olsun bir değişim yapabileceklerini bilmelerini istiyor.

    İki erkek kardeşiyle beraber Avustralyalı bir baba ve Rusya doğumlu bir annenin üç çocuğundan biri olan 14 yaşındaki Stephanie Kurlow, ailesiyle beraber İslamiyete geçiş yapmış. Ancak ne yazık ki İslamiyete geçişiyle beraber baleyi bırakmak zorunda kalmış.

    Stephanie, ailesiyle yaşadığı Avustralya'nın Sydney kentinin banliyölerindeki dans kurslarına başörtüsüyle katılmak istediğini ama kabul edilmediği belirtiyor.
    /

    /

    "Başörtüsü benim için çok önemli, çünkü benim bir parçam ve çok sevdiğim dinimi temsil ediyor. İnsanların soyunma hakkı varsa o zaman benim de giyinme hakkım var, başörtüm yaratıcıma olan sevgimin ifadesi ve bence sadece vücudumu örtüyor, zihnimi, kalbimi ve yeteneklerimi değil."

    Genç kızı hissettiği ayrımcılık yıldırmamış. Dünya üzerinde sınırları zorlayan, örneğin ABD'nin başörtülü ilk haber sunucusu Noor Tagouri gibi Müslüman kadınlardan ilham alan Kurlow, eğer çocukluk hayalini gerçekleştirmek istiyorsa bir duruş sergilemesi gerektiğine karar vermiş.

    "Tüm isteğim bale sanatının güzelliğini paylaşmak ve giydikleri kıyafetler, dini inançları ve fırsat eksikliği nedeniyle kendisini rahat hissetmeyen diğer gençlere hayallerinin peşinden koşmaları için ilham vermek. Toplumuzdaki önyargılar ve ırkçılık nedeniyle hayallerini gerçeğe dönüştürmenin mümkün olmadığını düşünen gençlerin fırsat sahibi olmalarını istiyorum."

    2 yaşından beri dans eden Kurlow, küçüklüğünden beri balerin olmak istiyordu. Hayalini gerçekleştirmek ve diğer insanların da ayrımcılığa uğramadan hayallerinin peşinden gitmesi için kitle fonlaması kampanyası başlattı.

    Kurlow kampanya açıklamasına şunları yazdı: "Günümüzde ve çağımızda, farklı bir dinden veya ırktan olan kişilere yardımcı olma konusunda bir eksiklik var. Ben dünyadaki ilk Müslüman balerin olarak insanları biraraya getirmeyi ve böylece birçok insana kendilerine inanmaları ve hayallerinin peşinden gitmeleri için ilham kaynağı olmayı planlıyorum."

    Kurlow, eğitim, malzemeler ve yarışma masraflarını karşılamak için 10.000 Dolar para toplamaya çalışıyor. Eğer doğru eğitimi alırsa bilgisini ve yeteneğini aynı arzuya sahip kişilere aktarabileceğini düşünüyor.Eğitimini aldığında farklı gruplardan bale öğrencilerine imkan sağlayacağı bir bale okulu açmayı umuyor:

    "Profesyonel bir bale dansçısı olmak ve nitelik kazanmak, böylece farklı inançlardan, ırklardan ve geçmişlerden gelen çocuklara ve gençlere eğitim imkanı sağlayan bir gösteri sanatları okulu açmak istiyorum. İnanıyorum ki bir gün her çocuk ve her genç, değerlerinden, inançlarından, görünüşlerinden ödün vermeden performans gösterme ve yaratıcılıklarını sergileme imkanı bulacak ve benim kampanyam bu hedefe bir adım daha yaklaştırmayı amaçlıyor."

    14 yaşındaki genç kızın büyük planları olmakla beraber, projenin bir taraftan toplumumuzun karşılaştığı sorunlar konusundaki farkındalığı artıracağını belirtiyor. Kurlow, Sydney banliyösü Bankstown'da yerel halka bale, dövüş sanatları ve aborjin sanatları kursları veren bir gösteri sanatları akademisi açmış olan annesi Alsu'nun izinden gidiyor.

    "Annem hayallerimi gerçekleştirmem konusunda inanılmazdı. Kıyafetim nedeniyle bale çalışacak yer bulamadığımda gösteri sanatları akademisi açtı...kimse çocukların neden belirli şekilde giyindikleri ve göründüklerinin sorgulanmadığı zamanlarda."

    Hayallerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği bilinmez, ama Kurlow bu konuda umutlu: "İnsanların giydikleri kıyafetlerle algılanmasını değil, nasıl biri olduklarına göre ve dünyayı nasıl değiştirmek istedikleriyle algılanmalarını istiyorum."
    /

    /
    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler